Allerzielen in ’t Licht op 2 november in Voorhout


Allerzielen in ’t Licht op 2 november in Voorhout Foto: Werkgroep Allerzielen

Op maandag 2 november vindt in Voorhout traditiegetrouw weer Allerzielen in ’t Licht plaats. Iedereen is uitgenodigd. Voor kinderen is er een apart programma.

Allerzielen in ’t Licht in Voorhout duurt van 18.30 uur tot 21.00 uur. Er worden op en rond de verlichte begraafplaats aan de Herenstraat diverse activiteiten aangeboden waar u aan kunt deelnemen: bijvoorbeeld het planten van een bol of het schrijven van een brief aan een overledene. Op ieder graf en bij de urnenmuur brandt een kaarsvlam. Er is alle tijd voor een gesprek. Op een aantal plekken klinkt muziek, zang en gitaarmuziek en er is koffie, thee en chocolademelk verkrijgbaar.

In de Bartholomeuskerk wordt van 19.00 uur tot 20.00 uur een gebedsviering gehouden. Na de dienst bezoekt diaken Lamberts de begraafplaats. Hier zal hij op verzoek graven en urnen zegenen. De avond wordt passend afgesloten met een indrukwekkend ritueel: het verbranden van de geschreven of getekende brieven. Dit zal zijn om 21.00 uur en vormt een waardige afsluiting van de avond.    

Ook de aangrenzende protestantse begraafplaats is de hele avond verlicht. De kerk van de Protestante Gemeente opent de deuren voor bezinning en gebed en er wordt op het orgel gespeeld. 

Allerzielen in ’t Licht trekt ieder jaar honderden bezoekers naar de Voorhoutse begraafplaatsen. Het is een gewaardeerd initiatief dat wordt georganiseerd door de vrijwilligers van de werkgroep Allerzielen in samenwerking met de Oranjevereniging Voorhout en de onderhoudsploeg van de begraafplaats.

Kinderprogramma

Kinderen herdenken op hun eigen manier. Ook dit jaar zijn kinderen van 6 tot 12 jaar welkom voor het kinderprogramma. Er is een aanbod aan activiteiten om te herdenken op een passende manier bijvoorbeeld door creatief aan de gang te gaan of luisteren naar een verhaal. Vast onderdeel is het planten van een bol in het bloemenhart en het aansteken van een kaarsje. Het kinderprogramma vindt plaats in De Roef naast de kerk en duurt van 19.00 tot 20.00 uur. Om 18.45 uur gaat de deur open.

 

 

Locatie


Sint-Bartholomeüskerk

Rooms Katholieke Kerk.

Herenstraat 47, Voorhout