Cursus 'Digisterker'


Cursus 'Digisterker'

Doe mee met de cursus 'Digisterker' en regel voortaan zelf online je overheidszaken (in de bibliotheek in Voorhout) 

Belastingaangifte doen, een afspraak maken met de gemeente of zorgtoeslag aanvragen. Steeds meer zaken regel je via internet. Voor iedereen die in Teylingen woont en nog niet weet hoe dat werkt start in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Voorhout, de cursus ‘Digisterker: werken met de e-overheid’. De eerste van vier lessen is op vrijdag 11 december.  Aanmelden kan in de bibliotheek of via www.bibliotheekbollenstreek.nl. 

Tijdens deze cursus leren deelnemers: een DigiD aan te vragen, hoe deze DigiD te gebruiken en om handiger gebruik te maken van overheidssites. Zij leren ook hoe je informatie kan aanvragen bij de gemeente Teylingen en andere overheidsinstanties. Deelnemers maken gebruik van een laptop van de bibliotheek. Om de cursus goed te kunnen volgen is wel wat ervaring met het gebruik van computers en internet nodig. Er wordt zorgvuldig omgegaan met privacy en veiligheid. Na deze cursus hebben deelnemers meer zelfvertrouwen om zaken thuis ook online te regelen.  

Het maximumaantal deelnemers is 4. De groepen zijn klein, zodat iedereen de aandacht kan krijgen om nieuwe vaardigheden te leren. Uiteraard worden de coronamaatregelen gehandhaafd.  

Praktische informatie 

De cursusdagen zijn vrijdag 11 en 18 december en 8 en 15 januari van 10:00 tot 12:00 uur in de Bibliotheek in Voorhout. De kosten zijn € 15,00 voor leden en € 20,00 niet-leden. 

Heb je een andere digitale vraag? Kom dan naar het digitale inloopspreekuur. In de bibliotheek van Voorhout vindt dit spreekuur iedere dinsdag plaats van 10:00-12:00 uur. Inloop is gratis!