*AFGELAST* De Strontrace, aankomst in Warmond


*AFGELAST* De Strontrace, aankomst in Warmond Foto: Gemeente Teylingen

AFGELAST!! prestatietocht Workum-Warmond-Workum. Bij aankomst in Warmond worden de schepen opgewacht door de keermeester en zijn rechterhand, die hun tijden noteren en de schippers een oorlam aanbieden. De strontzakken worden gelost aan de kade van park Groot Leerust, bij het theehuis, waarbij het publiek hen bij het lossen van de lading toejuicht.

Aankomst schepen

De eerste strontschepen zullen vermoedelijk dinsdag 13 of woensdag 14 oktober hun stront lossen, bij Park Groot Leerust in Warmond, dit is ook hét keerpunt van de Strontrace.

De schipper en bemanning van het schip dat als eerst in Warmond aankomt, wordt feestelijk onthaald door de burgemeester van Warmond, soms zelfs midden in de nacht. Gedurende het verplichte rustuur in Warmond krijgen de schippers en hun bemanning koffie, thee, soep en broodjes.

De Strontrace is te volgen via track & trace Strontrace

Stront, dat zal lekker stinken aan boord?

De koeienstront heeft inmiddels plaatsgemaakt voor zakken kunstmest. De zwoegende schipper en zijn vrouw zijn vervangen door een team van jong en oud die tot het uiterste gaan om hun gedroogde lading als eerste in Warmond te lossen.  

Locatie


Stichting Zeilvaart Warmond

Evenementen met historische zeilende bedrijfsvaartuigen.

van Mathenessestraat 48, Warmond