Excursie en kookworkshop


 Excursie en kookworkshop

Slow Food Groene Hart organiseert in samenwerking met Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder en What’s Cookin’ een excursie en kookworkshop. 

We brengen een bezoek aan Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder, waar je kennis maakt met één van de oudste Hollandse koeienrassen; de Lakenvelder. Fernand de Willigen leidt je rond over de boerderij en vertelt je hoe en waarom we dit bijna uitgestorven koeienras kunnen behouden. Daarna wandelen via een pontje en langs de dijk door de polder naar de moestuin van Jeroen van Wijk van What’s Cookin’. We oogsten groenten en fruit uit de tuin en wandelen door naar zijn huis met buitenkeuken. Samen met het Lakenvelder vlees bereiden we hier een heerlijk 3-gangen diner. Na afloop word je met een oude vrachtschuit uit 1928 weer teruggebracht naar de boerderij. Kom het proeven en beleven!

Wanneer: Zondag 14 juli van 13.00-19.30 uur.

Waar: Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder, Zijldijk 8, Warmond

Kosten:  € 59,00 voor Slow Food-leden en € 69,00 voor niet-Slow Food-leden (incl. excursie, overtocht pontje en schuit, koffie/thee, iets lekkers, 3-gangen diner en consumpties).

Aanmelden: graag vóór 5 juli aanmelden, via groenehart@slowfood.nl.

Goed om te weten: deze activiteit is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

 

Locatie


Lakenvelder boerderij Boterhuispolder

Vlees(pakketten) van een kleinschalige, duurzame fokkerij van Lakenvelder runderen.

Zijldijk 8, Warmond