Expositie Galerie de Pomp


Expositie Galerie de Pomp

Expositie Galerie de Pomp 

Een expositie van Pim Rusch (fotografie), Wim Kornmann (beelden – abstract), Margriet Fischer (schilderijen & tekeningen figuratief), Jetty Ouwendijk (pentekeningen), Joyce vd Stad (sieraden van edelstenen en zilver). 

 

Exposanten zijn:

Pim Rusch – fotografie: Voor deze expositie heeft Pim Rusch gekozen voor abstracte foto's van het menselijk lichaam uit de serie 'Skin 'n' Bones' als reactie op de beelden van een mede-exposant. De serie is ontstaan vanuit het idee dat onze huid en onze botten door houdingen en bewegingen een steeds veranderend beeld laten zien en zo op zichzelf staande kunstwerken vormen. Geschoten in zwartwit en met vervreemdende perspectivische onscherpte hoopt Pim de lichaamsvormen een extra dimensie mee te geven.

Wim Kornmann – beelden/abstract (ook in de tuin): Bij de beelden van Wim Kornmann is het menselijk lichaam meestal het uitgangspunt, met name het gezicht. Het zijn geabstraheerde beelden waarbij er ruimte is voor een eigen invulling van de kijker. Centraal staat hoe een steen “tot leven komt”, hoe er dynamiek en balans in de steen komt, het geen losliggend stuk steen blijft, maar ook hoe de omgeving erbij betrokken wordt; een neus is bijvoorbeeld niet altijd in het beeld aanwezig maar juist in de leegte waardoor een verrassend effect ontstaat. De beelden zijn zowel handmatig als machinaal gemaakt van onder andere marmer, graniet en serpentijn.

Margriet Fischer – schilderijen & tekeningen, figuratief (o.a. portret): Na afronding van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, werkte Margriet als ontwerper voor Nike Europe. Daarna verbleef ze 19 jaar in het buitenland, waaronder New York, Brazilië en Hong Kong. Nu woont en werkt zij weer in Nederland. Haar doel bij het tekenen en schilderen is de sfeer. Zij probeert de sfeer te treffen.

Jetty Ouwendijk – pentekeningen: Jetty maakt in de winter realistische schilderijen in acryl aan de Vrije Academie in Sassenheim. In de zomer zit ze graag op het Hollandse, Franse of Spaanse platteland en maakt pentekeningen. Uitstapjes naar papier maché leveren diverse dieren op. In verloren uurtjes vormen groenten, fruit, bloemen en vogels de onderwerpen voor wens- en cadeaukaartjes.

Joyce van der Stad – sieraden van edelstenen en zilver: Joyce werd gedurende haar hele leven aangetrokken door bijzondere kleuren, materialen en technieken. Dit komt naar voren in haar werk als sieradenmaakster. Met een fascinatie voor “oude methodes” ontwerpt zij kettingen, armbanden en oorbellen waarbij zij onder meer Balinese snake weavinggebruikt. Materialen komen uit het verre Oosten, waar zij twee keer per jaar rondreist. Edelstenen, parels, zilver. Al doende heeft zij zich ontwikkelt tot een vakvrouw die alles zelf ontwerpt en maakt.
 

Wanneer: van 18 juli t/m 21 augustus
Wat: expositie 
Waar: galerie de Pomp, Dorpsstraat 38 Warmond
Prijs: gratis 
Openingstijden: 
woensdag t/m vrijdag 15.00-17.00 uur,
zaterdag 11.00-17.00 uur, zondag 13.00-17.00 uur 

Locatie


Galerie de Pomp

Galerie

Dorpstraat 38, Warmond