Expositie Jan Grotenberg en Nicole van Buren


Expositie Jan Grotenberg en Nicole van Buren Foto: Het Oude Raadhuis

Van 3 april t/m 5 mei zijn werken van Jan Grotenbreg en Nicole van Buren te bezichtigingen in Het Oude Raadhuis te Warmond.  

 Jan Grotenbreg(1946)
begon in 2000 te experimenteren met cement op linnen als ruwe ondergrond voor een voorstelling. De textuur en compositie van het op te brengen cement is een belangrijk onderdeel in zijn werk.Hij is vooral geïnteresseerd in de verweerde kwaliteit van deze techniek. Dit vormt het uitgangspunt voor een indrukwekkende reeks dierenstudies naar de natuur. Veel dieren zoals het paard, het rund en de stier en minder bekende dieren als de beschermde roofvogel de monnikskapgier, de Egyptische Nijlvogel Ibis en de bedreigde huismus zijn door hem in een laag grijs cement met acryl verf in zwartbruine kleurnuances op linnen vastgelegd.

Nicole van Buuren
Als kunstenaar is ze autodidact en maakt beelden in steen, metaal en hout, en maakt mozaïek, afmetingen van 10 cm. tot 3,5 meter, voor binnen en buiten. Vanaf 1992 tot heden heeft zij in diverse galeries geëxposeerd, en ook in diverse musea, zoals het Gemeentemuseum in Harlingen, de beeldentuin Wester-Amstel, het Cobramuseum (2011) en Museum Jan van der Togt (2014) in Amstelveen. Zij maakt ook beelden in opdracht van particulieren en gemeenten.

Wanneer: woensdag 3 april t/m zondag 5 mei 2019 

Wie: kunstliefhebbers

Waar: Het Oude Raadhuis van Warmond, Dorpsstraat 36

Openingstijden: wo t/m vrij 15.00 - 17.00, za 11.00 - 17.00, zo 13.00 - 17.00

 Nieuwsgierig? Kom en pak je kans om deze expositie te kunnen bewonderen. 

Locatie


Het Oude Raadhuis van Warmond

Galerie.

Dorpsstraat 36, Warmond