Faalangst bus rijdt door de Bollenstreek


Faalangst bus rijdt door de Bollenstreek Foto: Pixa

Zaterdag 26 en zondag 27 september rijdt de faalangst bus door Teylingen en omstreken. Wil je meer informatie over faalangst en wat je er zelf aan kunt doen, kom dan informatie halen op een van deze dagen. 

Sandra Keizer en Krista van Hoekelen (Kunstzinnige Therapie Hillegom en Leercoach Bollenstreek) hebben drie jaar geleden het initiatief genomen om meer te investeren in hulp bieden bij faalangst. Zo zijn er trainingen en workshops die je bij F-art (afgekort Faal Angst Reductie Training) kunt volgen. Hiernaast zijn er werkboeken en DIY pakketten te bestellen om zelf aan de slag te gaan. 

F-art kenmerkt zich door de grote zelfstandigheid die je leert omtrent faalangst. Handvatten voor ouders zijn dus het grootste onderdeel van de training F-art Junior voor kinderen vanaf 6 jaar. Bij de trainingen vanaf 9 jaar komt de zelfstandigheid bij de kinderen een stuk meer kijken, maar de ouders krijgen nog steeds handvatten. Hiernaast speelt creativiteit een grote rol. Omdat creativiteit eigenlijk niet samen gaat met faalangst, is ons gebleken. Dit vinden wij zonde, want creativiteit is juist nodig in de 21e eeuw. 

Heb jij een kind waarbij je faalangst vermoedt, dat bijvoorbeeld vaak buikpijn heeft waar prestatie nodig is, die het lastig vindt om taken af te ronden of die de lat voor zichzelf veel te hoog legt? Kom dan informatie halen bij de Faalangstbus. De route van de bus wordt kenbaar gemaakt op onze Facebook pagina, welke je kunt vinden onder @FaalangstReductie of onze website www.f-art.nu