Kerstmarkt Voorhout 2020


Kerstmarkt Voorhout 2020

Op zondag 13 december tussen 11.00 en 16.30 uur vindt de jaarlijkse kerstmarkt plaats. De markt wordt gehouden op het plein voor de Bartholomeuskerk aan de Herenstraat 47 in Voorhout. 

Op de markt staan kramen met diverse (handgemaakte) kerstartikelen, oud Hollandse ambachten en winterse hapjes en drankjes. Ook zijn er leuke activiteiten voor kinderen, voorstellingen, een boekenmarkt en muzikale optredens.
 
Ambachten en verkoop kerstartikelen
Op de kerstmarkt zijn oud-Hollandse ambachten te zien zoals mandenvlechten, kaarsmakerij, midwinterhoorn maken en bespelen, vlas verwerking tot touw. Ook zijn er zaagdemonstraties en demonstraties schilderen. Er zijn diverse kramen met o.a. (exclusieve) kerststukken, bloemen, (houten) kerstartikelen, sieraden, vintage, woondecoratie, haakwerk en streekproducten.  Bij het Rad van Avontuur kunnen bezoekers leuke prijzen winnen. 
 
Boekenmarkt
Ook dit jaar is er weer een grote boekenmarkt. Boekenliefhebbers kunnen kiezen uit ruim 4000 boeken die overzichtelijk worden aangeboden per categorie: literatuur, kinderboeken, stripboeken, Boekenweekgeschenken, geschiedenis, reisgidsen, stad en land, natuur en algemene informatie.
 
Eten en drinken in winterse sferen
Er zijn kramen met winterse hapjes en drankjes, zoals erwtensoep, oliebollen, warme beenham, hamburgers, broodje worst en glühwein en andere dranken.

Kinderen
Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals vogelhuisjes timmeren, spaarpot versieren, kaarsen maken en schminken. Terug van weggeweest is het kindertreintje, de Kerst Express, dat ritjes door het dorp rijdt. Ook worden er poffertjes, popcorn en suikerspinnen verkocht en staan er weer enkele schapen en lammetjes.

Diverse Activiteiten in de kerk

Diverse Muzikale optredens


De organisatie van deze Kerstmarkt is geheel in handen van vrijwilligers van de parochie in samenwerking met de Oranjevereniging Voorhout. De opbrengst van de kerstmarkt 2019 wordt besteed aan het vervangen van de leien van het kerkdak aan de kant van de begraafplaats.

 
Wanneer: Zondag 13 december
 
Tijd: 11.00 - 16.30uur
  
Waar: op het kerkplein van de St.Bartholomeuskerk
 
Programma: volgt zodra dit bekend is
 

Locatie


Sint-Bartholomeüskerk

Rooms Katholieke Kerk.

Herenstraat 47, Voorhout