Lezing door Anne-Gine Goemans


Lezing door Anne-Gine Goemans Foto: boekhandelWagner

Anne-Gine Goemans geeft een lezing over haar nieuwe roman Holy Trientje.

Over de auteur:
Anne-Gine Goemans (1971) debuteerde met de veelgeprezen roman Ziekzoekers, waarover zij een toen al bij boekhandel Wagner een lezing gafZe won met haar boek de Anton Wachterprijs 2008. Met haar tweede roman, Glijvlucht, won Goemans de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2012 en de Duitse M-Pionier Prijs voor literaire nieuwkomers. In 2015 verscheen Honolulu King, waarover ze tevens een lezing gaf bij boekhandel Wagner. Het was de grote doorbraak voor Goemans, met meer dan 50.000 verkochte exemplaren. Met Holy Trientje bevestigt ze haar talent. 

Over het boek: Zuster Trientje (86) heeft een goddelijke missie: alle kernwapens moeten weg. Geïnspireerd door de Amerikaanse non die het grootste nucleaire complex ter wereld wist binnen te dringen, omgeeft Trientje zich met een kleine internationale groep gelijkgestemden. Het doel: een overval op een depot met atoombommen op Nederlandse bodem. Zal de onervaren groep erin slagen hun plan zo uit te voeren dat de wereld wakker wordt geschud? In haar verfijnde stijl en met haar dwingende manier van vertellen laat Goemans ons zien wat er kan gebeuren als idealistische ambitie samen gaat met onherstelbaar trauma.

Holy Trientje is in alle opzichten een grote roman, bezield door waargebeurde verhalen. Goemans reisde de afgelopen jaren de wereld af om haar boek te kunnen maken. Ze verbleef in de VS bij zuster Megan Rice (1930), die drie jaar in de gevangenis zat omdat ze met het nucleaire complex Y-12 wist binnen te dringen. Ze reisde door Fukushima na de kernramp en ze interviewde de laatste levende slachtoffers van de reeks atoombomproeven op de Marshalleilanden in de stille oceaan.

Wanneer: donderdag 26 september 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.30 uur
Waar: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181 Sassenheim
Toegang: €5,00 incl. kopje koffie/thee
Aanmelden: aanmelden is gewenst en kan via de sociale media, in de winkel of klikhier
Parkeren: Gratis parkeren voor de winkelLocatie


Boekhandel Wagner

Boekhandel, kantoorboekhandel, Wagners Italiƫ & Escaperoom Sassenheim.

Hoofdstraat 181, Sassenheim