"Open" Monumentendag Teylingen 2020


Foto: Maurice Hoogeveen

Het landelijke thema is 'Leermonumenten!' Ook met de huidige coronamaatregelen heeft de gemeente Teylingen een mooi alternatief kunnen bieden voor de Open Monumentendag 2020.

Op zaterdag 12 en zondag 13 september staan scholen en kerken centraal in Voorhout en Warmond waarbij leerzame en interressante weetjes over de gebouwen en historie de welverdiende aandacht krijgen door middel van een fiets-/wanderlroute met bijbehorende informatie.

Meer info en downloaden van de routes: klik op één van de plaatsen.

Kasteel Teylingen heeft op 12 september in het kader van de Open Monumentendag een geheel eigen programma waarbij men het einde van De Tweede Wereldoorlog en het vieren van 75 jaar vrijheid als uitgangspunt heeft. Het thema  voor deze dag heeft als titel: "Bezet & Bevrijd".  Wat gebeurde er in de Bollenstreek wat betreft de inzet voor vrede en veiligheid? Hoe werden de oorlogen uitgevochten? Je kunt al je vragen beantwoord krijgen op deze visuele tocht door een zeer roerige periode.

Van 11.00 uur tot 16.00 uur zijn er diverse activiteiten van re-enactmentgroepen die legers uit Korea, Canada en Nederland Indië naspelen.

Van11.30 uurtot 13:30 zijn er een 10-tal oude voertuigen te bezichtigen.

Wanneer: zaterdag 12 september van 11.00 uur - 16.00 uur

Wie:  jong en oud

Waar: Ru:ine van Teylingen, Teylingerlaan 15a in Voorhout

Toegang: GRATIS!  (een vrijwilligebijdrage zou zeer welkom zijn)

Meer info: klik hier