Scojesa organiseert eerste Kubb-toernooi


Scojesa organiseert eerste Kubb-toernooi

Het zomervakantie-gevoel houd je nog een beetje langer vast in Sassenheim. 

Een gezellig potje Kubb spelen met mensen uit de buurt? Het kan deze zomer bij Scojesa!
Kubb is een spel dat iedereen kan spelen, of je nu oud of jong, sportief of liever lui bent. Het woord ‘Kubb’ betekent ‘houten blok’ in een dialect van het Zweeds. Het is buitenspel waarbij houten blokken om worden gegooid door er houten stokken tegenaan te werpen. Kubb kan worden omschreven als een combinatie van bowlen, jeu de boules en schaken en is boven alles heel erg leuk!

Het spel is al jaren favoriet in de zomervakantie. De scouts spelen het zelf ieder zomerkamp en veel families nemen een Kubb-spel mee op vakantie. “Daarom vonden wij het wel tijd voor een echte Kubb-competitie!”, zegt organisator Thomas. “Wie houdt er nou niet van lekker buiten een ontspannen blokje gooien? Het lijkt ons hartstikke leuk als hier straks allemaal gezinnen en vriendengroepjes in competitie staan te Kubben!”.

Dus, heb jij de hele zomer al geoefend met Kubb op de camping, of wil je wel eens weten hoe je dit spelletje speelt? Op zondag 1 september organiseert scoutinggroep Scojesa een geweldig Kubb-toernooi voor iedereen uit de buurt. Het mooie, vernieuwde, buitenterrein is de ideale locatie voor een sportief potje Kubb. Je kunt je aanmelden per team (vanaf 3 personen) en er is een mooie prijs te winnen!

Wanneer: zondag 1 september 14.00 uur (Let op: dit is de nieuwe datum. Eerst werd het toernooi georganiseerd op 28 augustus, maar Scojesa heeft het verplaatst naar het weekeind)
Wat: Kubb-toernooi
Voor wie: iedereen
Waar: Scojesa Sportdreef 6 Sassenheim
Prijs: Inschrijven kost maar €2,50 per team, er mogen 3 tot 8 mensen in één team zitten.
Meer informatie & aanmelden: via de website www.scojesa.nl/kubb

Locatie


Scouting Scojesa

Vijf verschillende leeftijdsgroepen van 5 t/m 25 jaar.

Sportdreef 6, Sassenheim