Westlander Zeildagen op de Kagerplassen


Westlander Zeildagen op de Kagerplassen Foto: Stichting Zeilvaart Warmond

Beurtveerwedstrijd op de Kagerplassen. Terug in de tijd tijdens deze wedstrijd met historische schepen.

Tweedaagse zeilwedstrijd met traditionele zeilschepen van ca. 100 jaar oud, (Westlanders en Kagenaars) op de Leede en de Kagerplassen. Tijdens dit weekend kun je deze prachtige historische bedrijfsvaartuigen zien. De schepen werden vroeger gebruikt als werkschepen in de bollen- en groenteteelt voor het vervoer van o.a. bollen, zand, groenten en bloemen door de ondiepe sloten van het Westland en de Bollenstreek.
De Westlanders, Kagenaars, Tjalken, Aken en andere schepen, zijn vaak meer dan negentig jaar oud en kunnen onderling nog altijd een spannende wedstrijd zeilen.
Op beide dagen is de start en finish in Park Groot Leerust. Hier kun je bij de Theekoepel heerlijk op het terras zitten en en kijken naar de prachtige schepen die voorbij komen! 

Zaterdag: 
Beurtveerwedstrijd op de Kagerplassen. Start om 10:00 uur. De schepen komen tussen 12:00 uur en 14:00 uur naar Park Groot Leerust voor een half uur lunchpauze. 
Op zaterdagavond is er een gemeenschappelijke maaltijd voor de schippers en hun bemanningen. 

Zondag: 
Hardzeilwedstrijd op het Joppe. Start om 10:00 uur. Afhankelijk van de wind wordt 's middags een tweede wedstrijd gevaren. 

Wanneer: zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019
Start: 10.00 uur
Pauze: tussen 12.00 en 14.00 uur, Park Groot Leerust
Track & Trace: Beide dagen zijn de wedstrijden via ons Track & Trace systeem op internet te volgen. In de tent in het park zijn de schepen ook op een groot TV scherm te volgen.

Meer informatie: klik hier voor mer info

Locatie


Park Groot Leerust

Genieten van het uitzicht op een bankje in het park!

Burgemeester Ketelaarstraat 1, Warmond