het geheugen van Voorhout. — Bonekruidstraat

HKV - Historische Kring Voorhout


Contact

Bonekruidstraat , 2215 BG, Voorhout

De Historische kring Voorhout is in 1998 opgericht en stelt alles in het werk om waardevol historische materiaal te verzamelen over Voorhout om deze op termijn tentoon te stellen. Het historische materiaal bestaat uit: foto’s, hetzij op papier of digitaal, documenten, varia, boeken en allerlei ander zaken, zoals penningen of glazen. Geleende foto’s worden gescand en in overleg z.s.m. geretourneerd. De HKV ontfermt zich ook over verenigings- of bedrijfsarchieven.

Het kenniscentrum is gevestigd bij basisschool de Emmaüs aan de Bonekruidstraat tegenover nummer 28-30.  Naast de entreehal, genaamd Raadhuisplein, zijn er zijn twee zalen met historische namen: de Oosthoutzaal en de Foranholtezaal. In de Oosthoutzaal zijn de Inlopen, is de bibliotheek, staan vitrines en een beeldscherm, is er gelegenheid om informatie en foto’s uit te wisselen, maar ook om gezellig een kopje koffie of thee te drinken. In fotoalbums zijn duizenden foto’s verzameld. De Foranholtezaal is ingericht als permanente zaal voor wisselende tentoonstellingen.

Elke tweede woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur en elke laatste zaterdag van de maand van 10:30-12:30 is er een inloop.
Klik hier voor alle data.