11 inwoners uit Teylingen opgenomen in ziekenhuis met corona

11 inwoners uit Teylingen opgenomen in ziekenhuis met corona Foto: InTeylingen

In Teylingen zijn in de afgelopen dagen geen nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus vastgesteld. Op dit moment verblijven er 11 inwoners uit Teylingen in het ziekenhuis, zo meldt de RIVM in haar dagelijkse update op 10 april.

Registratie van besmette personen

Niet alle mensen met corona-achtige verschijnselen worden meer getest. Het cijfer 13 zegt dus niets over het aantal daadwerkelijke besmettingen in onze gemeente. Op de site van het RIVM vind je het aantal officiële besmettingen. Op 10 april staat dit cijfer op 11%. (De berekening is 37.000 inwoners van Teylingen : 100.000 inwoners per gemeente 29,4 cijfer op de RIVM kaart = het aantal vastgestelde besmettingen in Teylingen.)

Geen cijfers meer van bevestigde patiënten met corona

Sinds donderdag 19 maart geeft GGD Hollands Midden geen cijfers meer van het aantal patienten met corona. Het testbeleid van de RIVM is veranderd en dit betekent dat de cijfers geen goede graadmeter meer zijn van de verspreiding van het virus in een gemeente/in de regio. Ook de gemeente Teylingen deelt deze cijfers niet meer op haar webiste.

Veranderd testbeleid

Het testbeleid van het RIVM is veranderd. Het testbeleid is erop gericht om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden, hen te beschermen en op tijd te kunnen handelen. Door te testen volgens de richtlijnen zorgen we ervoor dat er voldoende voorzieningen beschikbaar zijn voor de mensen die ze het meest nodig hebben.

Daarnaast test de GGD zorgmedewerkers, zodat zij bij geringe klachten aan het werk kunnen blijven als uit de test blijkt dat zij niet besmet zijn met het coronavirus.

klik hier voor meer informatie

 


Reacties