€14.990 voor Het Taalhuis

€14.990 voor Het Taalhuis Foto: Annemarie Croonen

De Bibliotheek Bollenstreek organiseert ook in Teylingen verschillende activiteiten onder Het Taalhuis. Met hun benefietavond Noordwijkse Boekenbal haalde ze maar liefst €14.990,- op.

Het Taalhuis vraagt in de Bollenstreek aandacht voor laaggeletterdheid en organiseert verschillende activiteiten om laaggeletterden te ondersteunen. In Hillegom, Lisse en Teylingen samen wonen tussen de 4.500 en 5.800 laaggeletterden (tussen de 16 en 65 jaar), dit is 8 tot 11% van de inwoners.

Via Het Taalhuis bieden ze een laagdrempelige ingang om beter te leren lezen en schrijven. Zo reed er eerder een Rijdend Taalcafé door Teylingen en schreven deelnemers uit Sassenheim, Voorhout en Warmond mee aan de dichtbundel Durf te dromen.

Opbrengst Noordwijkse Boekenbal

Op het Noordwijkse Boekenbal spraken onder andere Nico Dijkshoorn, Ellie Lust en Boris van der Ham. Ook werd de dichtbundel Durf te dromen gepresenteerd. Tijdens de benefietavond maakte de notaris bekend dat er maar liefst €14.990,- was opgehaald. Met dit bedrag kan Het Taalhuis ook in de toekomst weer diverse activiteiten organiseren, advies geven, lesmateriaal aanbieden en taalvragen aan taalcoaches koppelen.

 


Reacties