14de jeugd-judokamp sportschool Kaizen weer succes

14de jeugd-judokamp sportschool Kaizen weer succes Foto: Sportschool Kaizen

Traditiegetrouw ging de jeugd van Sportschool Kaizen in de laatste vakantieweek op judokamp. Dit jaar was de groep nog groter omdat er voor het eerst judoka’s uit Lisse meegingen naar de Kwartjesberg in Drouwen.

Geschreven door Sportschool Kaizen

Dit jaar gingen de 39 deelnemers samen met een groot gedeelte van de staf per bus naar de locatie. Op de locatie aangekomen moesten de deelnemers direct aan de bak. Kampleider Johan Zagers had samen met de staf een fysiek uitdagend programma bedacht. Sport en spel werden afgewisseld met bosspellen, verschillende uitdagende races en judo.

Elk jaar bedenken we een pittig en sportief programma. De deelnemers worden flink fysiek uitgedaagd, maar ondanks de zwaarte van sommige opdrachten altijd met een dikke knipoog. Het is geweldig om te zien hoe de kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 17 jaar  2019in hun team een hele hechte groep worden. De eerste dag allemaal onwennig, aan het einde van de week is het een hechte club.’ - Johan Zagers, kampleider en sportschool eigenaar.

Tijdens de verschillende races die wij bedenken is het de bedoeling om de kinderen ook wat meer over zichzelf te leren. Ze leren bijvoorbeeld dat ze beter moeten leren communiceren, zeker wanneer het zwaarder wordt. Al dat soort kleine lessen komen aan bod. Ook leren ze doorzetten en zichzelf overwinnen. Ondanks dat we met teams werken, differentiëren we wel in het programma. Vanwege de fysieke uitdaging liggen de jongste kinderen al vroeg te slapen. De ouderen worden zo af en toe in de nacht ook ‘vermaakt’ zo kunnen we iedereen een leuk en uitdagend kamp bieden.’ – Laurens van Dam, kampleider

Vrijdag 30 augustus werden de kinderen weer per bus naar Voorhout gebracht. Moe maar voldaan en terugkijkend op een superleuk kamp keerden iedereen weer huiswaarts. Op naar volgend jaar.

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties