15 nieuwe leden voor HKV tijdens najaarsfeesten

15 nieuwe leden voor HKV tijdens najaarsfeesten Foto: Historische Kring Voorhout

De najaarsfeesten in Voorhout waren zeer succesvol voor de Historische Kring Voorhout; de Voorhoutse vlaggen vonden gretig aftrek in de kraam op de Herenstraat en HVK kon 15 nieuwe leden verwelkomen.

Al een aantal jaar staat HKV op de najaarsfeest-zaterdag met een kraam op de Herenstraat. Voor de vereniging een mooie gelegenheid om met de inwoners van Voorhout in contact te komen.

 ‘Verhoging van de naamsbekendheid is een bijkomend voordeel. Een historische vereniging bestaat bij de gratie van haar leden en er wordt hard gewerkt om nieuwe ondersteuners te noteren.’ – Historische Kring Voorhout

De 15 nieuwe leden die zich tijdens de najaarsfeesten inschreven, telt HKV totaal 940 leden. Volgens de vereniging een solide basis om de inspanningen voort te zetten.

Vlaggen uitverkocht

Behalve bezoekers informeren over de vereniging, waren bij de kraam ook vlaggen, wimpels, boeken en het tijdschrift Dwars Op verkocht. De vlaggen en wimpels raakten op de dag uitverkocht en worden, zodra de nieuwe voorraad binnen is, uitgeleverd aan de kopers. 

HKV betrokken bij steeds meer activiteiten

HKV geeft onder andere gastles over de Tweede Wereldoorlog op basisscholen, schuift aan bij tv-programma Podium Bollenstreek, werkt mee aan de voorbereiding van 75 jaar herdenking en bevrijding, rijkt jaarlijks een restauratieprijs uit, houdt lezingen over en doet onderzoek naar de lokale geschiedenis.

Kortom, de HKV timmert aan de weg en lijkt zich in de ruim twintig jaar van haar bestaan een stevige plek in de Voorhoutse gemeenschap verworven te hebben.’ – HKV

 


Reacties