17 & 18 augustus: Kunst in ’t Overbosch

17 & 18 augustus: Kunst in ’t Overbosch Foto: Vrienden van het Overbosch

In het weekeind van 17 en 18 augustus vindt in het Overbosch in Voorhout Kunst in ’t Overbosch en Kunst voor Kids plaats. Het is de zevende editie van het gratis kunstfestival.

Op zaterdag 17 augustus starten 25 lokale kunstenaars met een nieuw kunstwerk in het bos. Gedurende de twee dagen groeien de werken tot het eindresultaat op zondagmiddag. Er wordt ondere andere gewerkt aan houtbewerkingen, schilderijen en glaswerken. 

Interactief kunstfestival

Terwijl je de kunstenaars bezig ziet met hun werken, vertellen ze graag over hun manier van werken of waar ze inspiratie vandaan halen. Als je beide dagen een bezoek brengt, zie je de kunstwerken groeien.

Publieksprijs

Zondags kunnen de bezoekers stemmen op hun favoriete kunstwerk. Op het eind van het festival ontvangt de winnende kunstenaar de Cup met de Gouden Oren. Vorig jaar nam Ell Geeh de cup mee naar huis.   

Kunst voor Kids

Mede dankzij een donatie van het Meerlandenfonds kan Stichting Vrienden van het Overbosch ook weer een Kunst voor Kids organiseren. Op zondag, tussen 11:00 en 14:30 kunnen kinderen (5 – 12 jaar) hun eigen kunst maken in het bos.

Dit jaar staat voor de jongsten bamboe, verf en klei klaar om mee aan de slag te gaan. Jeugd vanaf 8 jaar leert hoe je kunt bodypainten. 

Festivalinformatie

Het festival is op zaterdag 17 augustus van 10:00 tot 17:00, met om 12:00 de officiële opening door wethouder Arno van Kempen en muziekvereniging St. Cecilia. Zondags zijn de ‘deuren open’ van 10:00 tot 16:00. Toegang is gratis.

 


Reacties