1915 watches voor Gambia

  • Foto: 1915 Watches
  • Foto: 1915 Watches
  • Foto: 1915 Watches

1915 watches steunt vanaf deze week Gambia. Dit is niet iets wat zomaar ontstaan is.


- Lees verder onder deze advertentie -

Het kleinste land van Afrika

Afgelopen november is Johnny samen met zijn vriendin (Jessie) en schoonmoeder (Yolanda) in Gambia geweest. De aanleiding voor het bezoek aan het kleinste land van Afrika is het werk wat Yolanda voor de mensen daar verricht. Yolanda heeft de afgelopen jaren veel vrienden gemaakt aan de Afrikaanse Westkust en is ook vanuit Nederland nauw betrokken bij hun levensomstandigheden. 

veel bijzondere ontmoetingen

In de week dat zij in Gambia waren hebben zij veel lokale vrienden van Yolanda mogen ontmoeten. Zo ook: Kalilu. Hij heeft het echte Gambia laten zien door de drie mee te nemen naar zijn familie op compound, naar een middelbare school en door te gaan eten bij lokale 'restaurantjes'. Ook is er een bezoek gebracht aan het warehouse van ‘Goods for Gambia’. Via deze organisatie verstuurd Yolanda geregeld dozen met bruikbare spullen. Op deze manier wordt het leven van de lokale mensen in Gambia een klein stukje verbeterd.

Een van de armste landen

Gambia is een van de armste landen van Afrika. Een Gambiaan die zich gelukkig mag prijzen met een baan verdient gemiddeld €35,- per maand. Dit is veel te weinig om een familie te kunnen onderhouden. Een zak rijst waar een familie een maand van kan eten kost namelijk al €30,-. Zo blijft er dus niet veel over voor de overige zaken als schoon drinkwater, kleding, school en medicatie bij ziekte. 

Steun jij 1915 Watches ook?

Kijk snel op de site voor de mogelijkheden en steun deze fanatstische actie!

Op deze site lees je nog veel meer over de reis van Johnnie, Jessie en Yolanda.

 


Reacties