2 Podiumplaatsen voor snelle zwemmers van de Columbiaan

2 Podiumplaatsen voor snelle zwemmers van de Columbiaan Foto: Zv de Columbiaan

Dax van den Nouland en Rein Stoel behalen beiden een podiumplaats tijdens de Speedo jaargangwedstrijden. Aan deze wedstrijd mogen alleen de snelste jeugdzwemmers van Nederland deelnemen. In totaal waren er vanuit de Columbiaan 5 afgevaardigden, die elk een mooie prestatie leverden. 

Het weekend van 7 en 8 maart stond in het teken van de jaargangwedstrijden. In zwembad de Zijl in Leiden streden de jongste en snelste wedstrijdzwemmers van Nederland om 39 verschillende Nederlandse zwemtitels. De Columbiaan was dit jaar met vijf zwemmers vertegenwoordigd.

100m rugcrawl zilver voor Dax van den Nouland 

Dax van den Nouland had zich geplaatst op alle (zes) afstanden. Naast een aantal mooie pr's, heeft hij op de 100 meter rugcrawl de zilveren beker gewonnen. Ook het zilver op de 100 meter schoolslag nam hij mee naar Voorhout.

Reina Böhm mocht op vijf afstanden starten en zwom vijf  nieuwe pr's. Nina Tetteroo mocht haar debuut maken op de jaargang. Zij plaatste zich alleen op de 50 meter vrije slag, ze liet een mooie race zien met een scherpe eindtijd. Jamie Kenworthy mocht dit jaar op vijf afstanden starten. In al het geweld wist Jamie zich goed staande te houden. Dit resulteerde in vijf hele mooie tijden.

100m vlinderslag brons voor Rein Stoel 

De vijfde zwemmer die zich geplaatst had voor de Speedo jaargangwedstrijden is Rein Stoel. Rein wist zich ook voor zes afstanden te plaatsen. De 100 meter vlinderslag is zijn favoriete afstand, en daarmee behaalde hij een bronzen beker. Bij de overige afstanden kon Rein goed meekomen met de rest van alle minioren-zwemmers.

Alle minioren zwemmers gaan zich nu voorbereiden op de laatste voorronde van de clubmeet. Hopelijk plaatsen zij zich hiermee voor de clubmeet finale, het Nederlands Kampioenschap voor clubteams


Reacties