29% van Teylingen is orgaandonor

29% van Teylingen is orgaandonor

In totaal hebben 14.600 inwoners van Teylingen zich laten registreren in het donorregister. Zowel landelijk als in Teylingen is er een stijging te zien in het aantal registraties, dat blijkt uit nieuwe data van het CBS.


- Lees verder onder deze advertentie -

Van de geregistreerde inwoners van Voorhout, Sassenheim en Warmond is 29% orgaandonor. 6% van hen heeft voorkeur aangegeven om sommige organen niet te gebruiken.
3.400 Teylingers geven geen toestemming voor donatie en 5% van de geregistreerde laten de keus aan de nabestaanden.  

Teylingen meer orgaandonoren dan gemiddeld Nederland

Over heel Nederland geeft 24% aan dat ze orgaandonor willen zijn. Teylingen ligt hier met 29% boven.
Ook hebben meer Teylingers hun keuze vastgelegd. 42% van Nederland staat geregistreerd, tegenover 46% van de inwoners van Teylingen. 

Stijging in bewust geen donor

In 2020 wordt een nieuwe donorwet ingevoerd. Iedereen die geen voorkeur heeft aangegeven in het donorregister, is dan automatisch donor. Mede door de komst van deze wet, leggen steeds meer mensen het vast als ze geen orgaandonor willen zijn.

Ook in Teylingen is deze toename dit te zien. Een aantal jaar lag hier het percentage ‘bewust geen donor’ op 9%. In 2017 steeg dit naar 10% en dit jaar gaf 11% deze voorkeur door.

Meer dan de helft van Teylingen heeft keus nog niet vastgelegd

17.400 inwoners van Teylingen hebben hun voorkeur nog niet doorgegeven bij het donorregister. Wil je wel graag doen? Je kunt online je keuze vastleggen via donorregister.nl.

 


Reacties