3 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in Teylingen

3 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in Teylingen Foto: InTeylingen

In Teylingen zijn in de afgelopen 4 dagen 3 nieuwe besmettingen met corona officieel vastgesteld. Het aantal besmette inwoners in Teylingen staat nu op 10. 

Op 26 maart is bij 3 inwoners van Teylingen een besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. De leeftijd van de personen in nog niet bekend gemaakt door de gemeente Teylingen.

Eerder deze week was het coronavirus al vastgesteld bij 7 inwoners in Teylingen. In verband met de privacy van de besmette personen maakt de Gemeente Teylingen niet bekend uit welke kern ze komen. 

Registratie van besmette personen

Op de site van het RIVM vind je het aantal officiële besmettingen per gemeente. Niet alle mensen met corona-achtige verschijnselen worden meer getest. Het cijfer 10 zegt dus niets over het aantal daadwerkelijke besmettingen in onze gemeente. 

Het testbeleid van het RIVM is veranderd. Het testbeleid is erop gericht om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden, hen te beschermen en op tijd te kunnen handelen. Door te testen volgens de richtlijnen zorgen ze ervoor dat er voldoende voorzieningen beschikbaar zijn voor de mensen die ze het meest nodig hebben.

Daarnaast test de GGD zorgmedewerkers, zodat zij bij geringe klachten aan het werk kunnen blijven als uit de test blijkt dat zij niet besmet zijn met het coronavirus.

 


Reacties