3 vernieuwde all-weather banen voor Tennisvereniging S.V.V

3 vernieuwde all-weather banen voor Tennisvereniging S.V.V Foto: Tennisvereniging SVV

Tennisvereniging S.V.V. heeft vrijdagavond 6 september drie vernieuwde banen feestelijk in gebruik genomen. Met deze all-weather banen erbij kan de club het jaar rond open blijven. Wethouder Arno van Kempen was zo aardig de openingshandeling te verrichten.

Voorafgaand aan de opening memoreerde SVV-voorzitter Diego Wever dat deze toch ingrijpende vernieuwingsoperatie niet meer dan een paar weken in beslag heeft genomen. Dat is niet alleen te danken geweest aan de voortvarendheid van de leverancier. De banenploeg van SVV, bestaande uit eigen leden en onder leiding van Jan van Aartrijk, heeft enorm veel werk verzet om alles mogelijk te maken. Een dankbaar applaus van de aanwezigen was op dat moment hun deel.

De voorzitter dankte ook de gemeente Teylingen – wethouder en ambtenaren – die met raad en financiële daad de club heeft geholpen een en ander mogelijk te maken. De vernieuwing van de banen 1, 2 en 3 maakt deel uit van een enkele jaren geleden ingezette moderniseringsoperatie van de tennisclub. SVV heeft nu vijf van de acht banen geschikt gemaakt voor het spelen in de winter. Het gaat om MatchClay banen, die de speeleigenschappen hebben van het traditionele gravel en er ook sprekend op lijken. Ze zijn echter in alle seizoenen prima te bespelen (behalve als er sneeuw op ligt) en vergen veel minder onderhoud dan gravelbanen.

Wethouder wint van voorzitter

Bij de openingshandeling bleek wethouder Van Kempen nog een heel aardig balletje te kunnen slaan en hij scoorde zelfs het laatste punt tegen de voorzitter. Vervolgens was er een vriendschappelijke partij van vier spelers van het eerste gemengde team, die bij elkaar al ruimschoots meer dan een eeuw lid zijn van SVV. Door de flinke buien die juist op vrijdagavond vielen konden de banen tonen dat ze echt ‘all weather’ zijn: er was geen plasje te zien.

 

 


Reacties