34 Nieuwe zwemdiploma's gehaald bij De Columbiaan

  • Foto: Columbiaan Leonie van Gent
  • Foto: Columbiaan Leonie van Gent
  • Foto: Columbiaan Leonie van Gent

Afgelopen zaterdagmiddag 30 maart was er weer een afzwem-moment bij Zwemvereniging de Columbiaan. Voorhout is vierendertig zwemdiploma’s rijker; dit zijn A, B of C diploma’s.


- Lees verder onder deze advertentie -

 Zwem ABC, wat leer je?

Zwemvereniging de Columbiaan is vijftig jaar geleden opgericht, ondanks dat er speciale jubileumactiviteiten zijn gaat het afzwemmen op de gebruikelijke manier gewoon door. Tijdens het afzwemmen werden de banen gezwommen en alle kunsten getoond; voor C wat moeilijker en uitgebreider dan voor B en voor B wat meer dan voor A. Alle kinderen deden hun uiterste best om het meegekomen publiek en de instructeurs te laten zien wat ze allemaal al konden. Schoolslag, borstcrawl, duiken door het gat, onder water zwemmen, En als afsluiting natuurlijk het watertrappelen. Er waren 34 geslaagden dit lijkt een klein aantal, maar er wordt in kleine groepjes gezwommen zodat er veel  persoonlijke aandacht is voor ieder kind.

Bij de Columbiaan wordt op de nieuwste manier zwemmen aangeleerd voor het zwem-ABC. De vereniging vindt het belangrijk dat de kinderen goed vertrouwd raken met het water. Daardoor zal het aanleren van de vaardigheden met veel meer plezier beleefd worden. De Colombiaan heeft onlangs de zwemlicentie gehaald, zodat de kinderen tijdens de lessen de nieuwste zwemtechnieken leren.

 Felicititaties voor alle geslaagden

Voor het A-diploma; Djamilla Balaydin, Lynn Vink, Charley Harrison, Jurian Knijnenburg, Cyara Molenkamp, Jayden van Arkel, Bas Koomen, Safae el Madhoun, Tsigereda Mulugeta en Youns Alawadi.

Voor het B-diploma; Dani van der Meer, Skye Verwer, Daan van Leeuwen, Rawan Fares, Philip Sjaardema, Rianne Homan, Vlin van der Zwart, Tasnim Ouchicha, Myrthe Heemskerk, Phileine Rombouts en Jwana Ajou.

Voor het C-diploma; Bregt van der Dussen, Jasmijn van Breda, Alex van Heeswijk, Soumaya Ouchicha, Hevro Ajou, Joelle Hartlooper, Mees-Wout Russchenberg, Roaa Khalid, Rawan Khalid, Charlotte van Klink, Jet Floor, Carice Verdegaal en Ties van der Ploeg.

De instructeurs feliciteren alle geslaagden met deze fantastische prestaties, vooral de kinderen die met diploma C het zwem-ABC compleet maakten. 

 


Reacties