5 schaatsers STS-KGM plaatsen zich voor NK-Allround

5 schaatsers STS-KGM plaatsen zich voor NK-Allround Foto: STS-KGM

Maar liefst 5 talentvolle schaatsers van de STS-KGM Clubselectie hebben zich geplaatst voor het NK allround junioren over 2 weken in Enschede.  

Kwalificatie

Het is een unieke prestatie in de geschiedenis van de schaatsvereniging uit Sassenheim.  5 van de 11 schaatsers verschijnen aan de start van het NK allround. De route ernaar toe is een lange kwalificatie. Drie rijders Siem Dongelmans, Masja Keesman en Shelley Blaauw hebben het tot de landelijke selectie gehaald, maar helaas geen ticket voor het NK allround. Ook ontzettend knap, want ze behoren tot de 35 tot 40 beste rijders van het land.

C-junioren

Rens Vergeer uit Warmond, Ward Dielissen en Sterre van Schaick mogen zich 1 februari met de beste 30 C-Junioren schaatsers meten over 500 en 1500 meter.

B-junioren

Pien Hersman en Marije van der Spek strijden 2 dagen met de snelste 24 B-Junioren om de felbegeerde titel over 500 – 1500 – 1000 en 3000 meter. De 3 kortste afstanden voor deze junior dames zijn gelijk Nederlandse afstandtitels.

“Het is echt uniek wat wij als club met alleen maar vrijwilligers laten zien. Dit is nog nooit gebeurd in de clubhistorie. Van andere schaatsverenigingen zie je niet zoveel rijders aan dit titeltoernooi, want het zijn vaak Reginale trainingsCentra en Baanselecties die domineren. Ik kijk ontzettend uit naar de wedstrijd in Enschede. Als iedereen weer het beste uit zich zelf haalt, ben ik blij”.- trainer Martin Hersman, voormalig WK Schaatser uit Sassenheim 

 


Reacties