6 Teylingers in het ziekenhuis met COVID-19

6 Teylingers in het ziekenhuis met COVID-19 Foto: InTeylingen

Op dit moment liggen er 6 mensen uit Teylingen in het ziekenhuis met coronaverschijnselen. Het RIVM verstrekt vanaf deze week nieuwe informatie over besmettingen in Nederland. 

Volgens de laatste berichten stond het aantal besmettingen in Teylingen op 10 personen. Dit waren niet per se inwoners die in het ziekenhuis lagen.

Andere manier van bijhouden

De eerste weken van het coronavirus deelde het RIVM het aantal besmette inwoners per gemeente. Ze zijn nu overgegaan op het aantal patiënten in het ziekenhuis met COVID-19. Volgens het RIVM is dat nu de beste data om mee te meten, omdat dit goed bijgehouden wordt door de GGD en gemeentes.

Het totale aantal besmettingen is onduidelijk omdat niet iedereen met (lichte) verschijnselen bij een dokter is geweest en ook niet iedereen met verschijnselen getest wordt.  

Minder snelle toename patiënten

De overheid ziet een afvlakking van het aantal coronapatiënten in Nederland: de snelle toename neemt wat af. Omdat de maatregelen lijken te werken, maar we nog niet over de piek zijn, zijn de eerder aangescherpte maatregelen verlengd tot 28 april.

 


Reacties