6e Rondje kunst in Voorhout

6e Rondje kunst in Voorhout Foto: foto & werk Anja Ruikes

Op 8 maart wordt in het centrum van Voorhout het 6e Rondje Kunst georganiseerd. Ruim 60 kunstenaars en muzikanten zullen dan rondom de Barthelomeuskerk hun kunst exposeren en hun muziek laten horen. Alle kunstenaars hebben een binding met de regio.  

Verschillende soorten kunst

Je kunt terecht voor verschillende vormen van beeldende kunst, zoals schilderkunst, beeldhouwwerk, fotografie en keramiek. Daarnaast worden door diverse muzikanten en groepen muziekstukken uitgevoerd. 

Initiatief van de Rotary Voorhout

Rondje Kunst is een initiatief van Rotary Club Voorhout, met als doel Teylingers op een laagdrempelige manier in contact te brengen met allerlei soorten kunst en kunstenaars. Het startte 6 jaar geleden als de ‘Kunstroute’ waarbij de kunstenaars thuis bezocht werden om daar in de intieme sfeer van de huiskamer of het atelier uitleg te krijgen. Inmiddels is gekozen voor een meer centrale opzet waarbij alle exposanten een plek in het centrum van het dorp hebben en het bezoeken van meerdere kunstenaars makkelijker is geworden.

Meerdere locaties

De exposities en uitvoeringen vinden op verschillende locaties rond de Bartholomeuskerk plaats.

De opening is om 13:10 uur bij Cheers! op de Herenstraat en om 17:00 uur wordt Rondje Kunst afgesloten. De toegang is gratis.

Het programma is al digitaal beschikbaar, klik hier voor meer info. 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties