9 nieuwe coronabesmettingen in Teylingen

9 nieuwe coronabesmettingen in Teylingen Foto: InTeylingen

Afgelopen week zijn negen inwoners van Teylingen positief getest op corona en er is weer iemand met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit de data van GGD Hollands Midden.

In week 33 hebben 172 mensen uit Teylingen zich laten testen op officiële testlocaties, daar kwamen 9 nieuwe positieve testen uit. Dit is het hoogste aantal nieuwe besmettingen in een week, sinds de pieken in april. Het totaalaantal coronabesmettingen in Teylingen staat nu op 82.
Ook moest een Teylinger met corona opgenomen worden in het ziekenhuis.

Omdat het aantal coronabesmettingen ook landelijk relatief hard stijgt, zijn er 18 augustus aangescherpte maatregelen aangekondigd door de overheid. 

Geen coronacluster meer

Begin augustus constateerde de GGD een actief coronaclusters in Teylingen. Inmiddels wordt Teylingen niet meer genoemd als cluster door de GGD.

Bron- en contactonderzoek steeds moeilijker

De GGD maakt zich zorgen om een nieuwe trend waarbij positief geteste mensen doelbewust verkeerde informatie afgeven bij het bron- en contactonderzoek of helemaal geen informatie willen delen.

‘Bron- en contactonderzoek is erg belangrijk om het virus in te dammen en de kwetsbaren te beschermen. Als mensen die het virus bij zich dragen niet in contact komen met andere mensen, kan het virus niet overspringen. Daarom is het essentieel mee te werken aan bron- en contactonderzoek, zodat zo weinig mogelijk mensen ziek worden.’ – GGD Hollands Midden

 


Reacties