Aanbod koopwoningen in Sassenheim niet toereikend

Aanbod koopwoningen in Sassenheim niet toereikend Foto: Pixabay

Na de zomer stonden er in Sassenheim 30 woningen te koop, maar er hadden in die periode zo’n 1.900 mensen serieuze interesse in een woning in het dorp. Daarmee heeft Sassenheim de meest krappe woningmarkt van Teylingen. Dat blijkt uit 'Zicht op de Woningmarkt' van De Leeuw Makelaardij.

Een kleine 300 van de potentiele kopers keek voor een appartement en ruim 1.600 voor een woonhuis, bij voorkeur met 6 kamers. Het aanbod bestond uit 6 appartementen, 6 hoekwoningen en 6 tussenwoningen, 5 2-onder-1-kappers en 7 vrijstaande huizen. 

Appartementen wisselen snel van eigenaar

Nergens in de Duin- en Bollenstreek worden appartementen sneller verkocht dan in Sassenheim: 19 dagen. Tussen- en hoekwoningen zijn verkopers met een ruime maand kwijt, alleen voor vrijstaande woningen heerst een kopersmarkt. Deze staan zo’n 9 maanden te koop.

(half)vrijstaand te duur voor gros van kopers

Dat heeft ongetwijfeld met de prijs te maken. Er wordt het meest gezocht naar woningen tussen de €255.000,- en €475.000,- en (half)vrijstaande woningen in Sassenheim lagen boven budget: €521.250,- voor half vrijstaande huizen en €1.195.000,- voor vrijstaande woningen (prijzen mediaan).

 


Reacties