Aangescherpte landelijke coronamaatregelen

Aangescherpte landelijke coronamaatregelen Foto: InTeylingen

Tijdens een nieuwe persconferentie op 18 augustus zijn de geldende coronamaatregelen aangescherpt omdat de besmettingen met COVID-19 in Nederland weer oplopen - ook in Teylingen lopen de aantallen op afgelopen weken. Volgens het Outbreak Management Team zijn de nieuwe besmettingen vooral te herleiden naar huisfeestjes.

Lokaal worden tot zo ver bekend geen aparte nieuwe regels ingevoerd, maar de volgende landelijke maatregelen zijn wat verscherpt.

Feestjes thuis

Voor feestjes of bijeenkomsten in huiselijke kring is een nieuw maximum gesteld van 6 gasten van buiten het huishouden – kinderen tot 12 jaar en mensen uit het huishouden tellen niet mee in de 6 personen.

Grotere feesten

Vier feestjes voor meer dan 6 gasten op locatie: in een zaaltje, feestlocatie, café of restaurant. Daar gelden de regels voor horeca: iedereen heeft een vaste zitplaats, afstand tussen de tafels, gezondheidscheck bij binnenkomst en registratie van de aanwezigen.

Thuiswerken

Al sinds het begin geldt het advies: werk waar mogelijk zo veel mogelijk thuis. Dit advies blijft ook de komende tijd gelden.

Terug van vakantie

Ben je op vakantie geweest naar een gebied waar code oranje of rood geldt, of waar lokaal veel besmettingen geconstateerd zijn? Laat je bij thuiskomst testen op corona en blijf 10 dagen thuis.
Voorheen was het advies 14 dagen thuisquarantaine, dit is teruggebracht naar 10 dagen.

Terug naar school

Kinderen gaan na de vakantie terug naar school en de kinderopvang. Kinderen (alle leeftijden) blijven thuis als ze zelf klachten hebben of als iemand in het gezin corona heeft.

Regels die blijven gelden

  • Houd 1,5 meter afstand
  • Laat je testen bij (milde) klachten
  • Blijf weg van drukke plekken
  • Was vaak je handen

 


Reacties