Aanleg glasvezelnetwerk kan beginnen

Aanleg glasvezelnetwerk kan beginnen Foto: Dennis

De aanleg van een glasvezelnetwerk in de buitengebieden van de Bollenstreek, kan doorgaan. Vandaag werd het benodigde aantal aan te sluiten adressen van 50% gehaald. Dit was voor Glasdraad Bollenstreek een vereiste om te starten met de aanleg.

Internet in buitengebieden is niet altijd even optimaal. Een aansluiting op het glasvezelnetwerk heeft vele voordelen. Zo heeft u razend snel internet en een haarscherp beeld op uw televisie. Bovendien bent u klaar voor toekomstige ontwikkelingen. De inschrijving om uw woning aan te sluiten op het nieuw aan te leggen netwerk, sluit op 16 november, maar met nog een paar dagen en 3 informatieavonden te gaan, werd het benodigde percentage vandaag dus al gehaald. Ook na 16 november kunt u nog inschrijven, maar dan is de inschrijving vele malen duurder.

Het glasvezelnetwerk is alleen voor woningen en bedrijven in de buitengebieden van de bollenstreek. Eerder legde Glasdraad al een netwerk aan in Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Ook hier werd de benodigde 50% ruimschoots gehaald. De globale planning is dat de aanleg start aan het eind van het eerste kwartaal 2022, aldus Glasdraar op haar website. Hier vind u ook meer info over het glasvezelnetwerk en de nog te houden informatie avonden.

 

 


Reacties