Aanpassingen fietspad voor een veiligere turborotonde

Aanpassingen fietspad voor een veiligere turborotonde Foto: Maurice Hoogeveen

Fietspadgebruikers vanuit Rijnsburg rijden regelmatig de autobaan op bij Nagelbrug in Voorhout. Niet de bedoeling en erg gevaarlijk.

Trilokaal trok aan de bel over de veiligheid van de turborotonde in Voorhout. 

Onder de rotonde is een fietstunnel aangelegd zodat alle weggebruikers veilig gebruik kunnen maken van de Nagelbrug.
Vanuit Rijnsburg moeten tweewielers aan de linkerkant van de weg de afrit naar de fietstunnel pakken. Maar in de praktijk rijden (brom)fietsers regelmatig over de rotonde heen, in plaats van er onderdoor. Hierdoor ontstaan gevaarlijke situaties.

Geen ideale situatie

Ook de gemeente geeft aan dat de huidige situatie niet optimaal is. Na overleg tussen de provincie, verkeersadviseurs en de gemeente Teylingen worden er enkele aanpassingen gedaan. De aanleg en de veiligheid van de rotonde ligt bij de Provincie Zuid-Holland. 

Aanpassingen aan het (brom)fietspad

Om de huidige situatie te verduidelijken komt er onder het bord  ‘verplicht (brom)fietspad)’, een aanvullend tekstbord met ‘(brom)fietsers) oversteken’ met een pijl richting de fietstunnel.

Ook ligt er een definitief ontwerp om het fietspad vanuit Rijnsburg structureel te veranderen.
Zodra je juiste vergunning binnen zijn wordt het fietspad via een wegversmalling naar de linkerkant van de rijbaan en richting de fietstunnel geleid.
Door een te creëren inritconstructie van het BNS-terrein verandert de voorrangsituatie in het voordeel van (brom)fietsers en voetgangers.

 


Reacties