Aantal nieuwe coronabesmettingen daalt niet snel genoeg, verlenging lockdown op komst

Aantal nieuwe coronabesmettingen daalt niet snel genoeg, verlenging lockdown op komst Foto: InTeylingen

Het aantal nieuwe coronabesmettingen daalt in de gemeente. Waar er in week 53 in totaal 146 nieuwe besmettingen waren, waren dit er afgelopen week 98. Landelijk is er ook sprake van een daling, maar volgens het kabinet gaat de daling niet snel genoeg. Daarom wordt de lockdown waarschijnlijk verlengd.

Afgelopen week testten 98 inwoners van de gemeente Teylingen positief op het coronavirus. Waar er vorige week geen ziekenhuisopnamen werden gemeld door de GGD, is dat er nu 1. 

Lockdown wordt verlengd

Naar verwachting zal er 19 januari nog niet versoepeld worden. Het kabinet zou de daling van het aantal coronabesmettingen nog niet snel genoeg vinden gaan. Daarom zetten zij naar verwachting in op een verlenging van de lockdown met drie weken. Dat melden Haagse bronnen aan NOS en RTL Nieuws naar aanleiding van de uitkomsten van het Catshuis-overleg zondag 10 januari.

Verdere aanscherpingen worden niet verwacht. Wel komt er een extra steunpakket om de getroffen ondernemers financieel te steunen nu zij nog langer hun deuren gesloten moeten houden. Mogelijk kan het basisonderwijs wel eerder open, maar daar wordt op een later moment over besloten. Het voortgezet onderwijs moet in ieder geval nog langer rekening houden met onderwijs op afstand.

Wat het kabinet definitief besluit, wordt dinsdag 12 januari bekendgemaakt tijdens de persconferentie.


Reacties