Aantal nieuwe coronabesmettingen nagenoeg gelijk, enkele versoepelingen mogelijk

Aantal nieuwe coronabesmettingen nagenoeg gelijk, enkele versoepelingen mogelijk Foto: InTeylingen

De afgelopen week is het aantal nieuwe coronabesmettingen in Teylingen stabiel gebleven. Er zijn twee besmettingen minder gemeld dan de week ervoor. Tijdens de persconferentie dinsdagavond zullen enkele versoepelingen worden aangekondigd. En de avondklok? Die blijft nog even.

Het totaal aantal nieuwe coronabesmettingen in Teylingen lag afgelopen week op 68, dit ten opzichte van 70 nieuwe coronabesmettingen die week ervoor. Dit aantal is dus nagenoeg gelijk. Het aantal ziekenhuisopnamen en sterfgevallen lag afgelopen week wel hoger dan de week ervoor. Waar GGD Hollands Midden in week 6 nog 0 ziekenhuisopnamen en 0 sterfgeval meldde, staat dit aantal nu op 1 ziekenhuisopnamen en 6 sterfgevallen.

Enkele versoepelingen mogelijk

Tijdens het overleg in het Catshuis is gesproken over de coronamaatregelen en of er versoepelingen mogelijk zijn. Dat blijkt het geval, al zijn het maar enkele versoepelingen. Zo mogen kappers naar alle waarschijnlijkheid de deuren vanaf 2 maart weer openen. Na de voorjaarsvakantie mogen ook middelbare scholen weer open voor alle leerlingen. Studenten van het mbo kunnen ongeveer één dag in de week leskrijgen. Aan winkelen op afspraak wordt ook gedacht.

Volgens demissionair minister Hugo de Jonge zijn de cijfers nog niet heel goed en staan we aan de vooravond van de derde golf. Een maatregel die dan ook vrijwel zeker nog blijft is de avondklok. Deze wordt naar verwachting met drie weken verlengd. De reden hierachter is dat als de avondklok verlengd wordt, er versoepelingen op andere gebieden mogelijk zijn.


Reacties