Actie tegen duivenoverlast in Sassenheim

Actie tegen duivenoverlast in Sassenheim Foto: InTeylingen

En zijn posters en flyers verspreid in het centrum van Sassenheim om de overlast van duiven(poep) tegen te gaan.

De ondernemers, de citymanager en gemeente Teylingen werken nu samen om de overlast van de duiven in te perken. Ze vragen via de actie ook de hulp van de inwoners en bezoekers van het centrum Sassenheim.

Duivenoverlast

Al maanden is de groeiende duivenpopulatie in het winkelgebied van Sassenheim een irritatiepunt bij veel mensen. De dieren geven geluidsoverlast, bewoners van de appartementen spannen netten over hun balkons om de duiven te weren en de duivenpoep hoopt zich op.
Ondernemers van de Hoofdstraat hebben er een flinke taak aan om hun gevels, markiezen en meubilair schoon te maken.

Stop met voeren

Bezoekers en inwoners van het centrum voeren de duiven regelmatig. Hierdoor blijven de duiven hangen en komen er steeds meer bij. Het bijvoeren is niet nodig. Er is voor de duiven al genoeg voedsel in het centrum te vinden.

Via flyers en posters wordt nu opgeroepen om te stoppen met het voeren van de duiven. 

Niet anti-duif, maar anti-overlast

Citymanager John van der Tol benadrukt dat er niemand tegen de duiven is, ze horen bij de gezelligheid van een dorpscentrum. Maar in deze aantallen veroorzaken ze te veel overlast. Alle partijen hopen dat dit duifvriendelijke-actieplan genoeg verschil maakt in de populatie en het terugdringen van de overlast. 

In het verlengde daarvan is de gemeente bezig met een wettelijk voerverbod in de Hoofdstraat. Als dat allemaal niet genoeg uithaalt, wordt er gekeken naar andere maatregelen zoals het vangen en ver weg uitzetten van de duiven.

 


Reacties