Adest Musica start nieuw seizoen met AMV lessen

Adest Musica start nieuw seizoen met AMV lessen Foto: Adest Musica

Nieuw bij Adest Musica: speciaal voor KIDS: algemene muzikale vorming voor kinderen vanaf 5 jaar. 

Iedereen kan muziek maken, of je nu wel of niet overloopt van talent, je kunt altijd wel iets vinden dat bij je past en waardoor je in een groep met elkaar veel plezier hebt.  

Zingen en muziek spelen is belangrijk. Muziek verbindt! Muziek is een manier om je uit te drukken! Muziek maken is ontzettend leuk en geeft een “kick”. Muziek draagt ook op een unieke manier bij aan de ontwikkeling van kinderen. Wetenschappelijk onderzoek toont dit keer op keer aan. Het bevordert bijvoorbeeld de sociaal-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van het brein. Daarom is muziekonderwijs op jonge leeftijd zo belangrijk.

Lessen Algemene Muzikale Vorming

Vanaf januari 2020 start Drum- en Showband Adest Musica met een nieuw opleidingsprogramma voor kinderen vanaf 5 jaar. De kinderen krijgen tijdens deze “Algemene Muzikale Vorming” spelenderwijs de  beginselen van muziek, ritmiek en notenleer. Ook maken zij kennis met alle muziekinstrumenten binnen Adest Musica.

Bij dit speciaal op maat ontworpen les programma krijgen de kinderen in 2 delen de Algemene Muzikale Vorming (AMV) aangeboden. In het 1e deel leren zij de verschillende waarden van de noten kennen en leren zij deze in diverse ritmes te spelen.

In deel 2 van de opleiding komen hier met behulp van een klokkenspel de toonhoogtes van de noten bij. Naast de algemene lessen krijgt ook ieder kind een stukje maatwerk aangeboden. Ieder kind krijgt dan les op zijn/haar eigen niveau. Na het doorlopen van beide delen en bij voldoende beheersing van de lesstof krijgen de kinderen een instrument naar keuze en kunnen zij doorstromen naar het Aspirantenorkest.

De lessen worden gegeven door een professionele docent. 

Kom eens vrijblijvend kijken met je kind

Iedere zaterdagochtend worden de lessen gegeven in ons clubgebouw ’t Onderdak in Sassenheim. De lessen beginnen zijn van 10.00 uur tot 10.45 uur. Je bent van harte welkom met je zoon of dochter om eens vrijblijvend een les bij te wonen. Wil je meer weten over het AMV-onderwijs mail naar adestkids@adestmusica.nl

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties