Afspraken om overlast van skeelerbaan te voorkomen

Afspraken om overlast van skeelerbaan te voorkomen Foto: Gemeente Teylingen

Afgelopen dinsdag werd de laatste handtekening gezet onder het driepartijenconvenant dat is opgesteld tussen de gemeente Teylingen, de Warmondse IJsclub en de VvE van de Leidse Merenwijk. In het convenant staan afspraken om overlast van de nieuw aan te leggen skeelerbaan te voorkomen.

Sinds de Warmondse IJsclub bezig is met de realisatie van een skeelerbaan in de Veerpolder, zijn de Leidse bewoners van het aangrenzende Merenwijk bang voor (meer) overlast. Dit is zelfs opgespeeld tot de Raad van State.   

Afspraken staan op papier

Nu alle vergunningen binnen zijn om de skeelerbaan dit najaar aan te leggen, zijn de partijen om de tafel gegaan hoe de (verwachte) overlast beperkt kan worden. Dit is vastgelegd in een convenant.

In de afspraken staan de rollen en verantwoordelijkheden van alle partijen omschreven, met onder andere wie zich op wat voor manier gaat inzetten om eventuele overlast te beperken. Ook zijn er afspraken gemaakt voor betere communicatie door en tussen de partijen.  

De laatste handtekening werd dinsdag 6 augustus gezet door Philip van der Post, voorzitter van de Warmondse IJsclub, nadat de club op 1 augustus unaniem instemde met de aanleg van de skeelerbaan.

 


Reacties