Afzwaaiend PvdA-raadslid krijgt onderscheiding

Afzwaaiend PvdA-raadslid krijgt onderscheiding Foto: PvdA

Tijdens zijn afscheid gisteravond ontving PvdA’er Joost van Doesburg de Jacoba van Beierenpenning van de burgemeester.  

Joost  zat sinds 2014 voor de Partij van de Arbeid Teylingen in de gemeenteraad. Hij stopt als raadslid omdat hij het lastig vindt het raadswerk te combineren met zijn gezinsleven en baan als campagneleider Schiphol voor het FNV. 

Jacoba van Beierenpenning

Carla Breuer overhandigde de onderscheiding tijdens de raadsvergadering op donderdag 26 september. De Jacoba van Beierenpenning wordt uitgereikt aan mensen (of instellingen) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Teylinger gemeenschap. Een volle termijn actief zijn in de gemeenteraad valt hier ook onder.

PvdA fractievoorzitter Sandra Groenendal bedankt Joost voor zijn inzet. Tijdens haar speech vertelt ze dat ze het niet altijd eens waren met elkaar en dat ze regelmatig aangesproken was over het gedrag van Joost.

Het meest onderscheidende aan Joost is niet zijn stijl van politiek, niet zijn soms grote mond, maar zijn ambitie, Zijn nooit aflatende drang om op te komen voor mensen die het moeilijker hebben dan wij hier.

Om het gevecht aan te gaan. Op zijn eigen wijze. Voor één ieder die het gevecht eigenlijk altijd al verliezen of zelf niet meer kunnen vechten, kwetsbare mensen. Dat gevecht zal Joost niet uit de weg gaan, dat maakte hem een waardevol raadslid voor de PvdA - Sandra Groenendal

Paul Witteman in de raad

De zetel van het PvdA in de gemeenteraad wordt opgevuld door Paul Witteman. Paul woont in Sassenheim en reeds actief  als van de PvdA Teylingen

Wijziging burgerlid Christen Unie

Sari van den Hout heeft aangegeven ontslag te nemen als burgerlid voor de christen Unie. Johanna de Mooij wordt deze raadsvergadering benoemt als niet- raadslid (burgercommissies) namens de CU in de door de Raad ingestelde raadscommissies voor de resterende raadsperiode 2018 - 2022. 


Reacties