Alle leerlingen RLS geslaagd voor IB English

Alle leerlingen RLS geslaagd voor IB English Foto: Google Streetview

Ook dit jaar zijn alle leerlinge van de 6de klas van het tweetalig vwo van het Rijnlands Lyceum Sassenheim geslaagd voor hun examen International Baccalaureate ‘English Language & Literature’.

Dit is het elfde jaar op rij dat 100% van de leerlingen slaagt voor dit examen.

De tvwo-ers deden het examen in de meivakantie. Het IB English bestaat uit verschillende onderdelen zoals mondelinge examens, creatieve schrijfopdrachten en schriftelijke examens.

Vorige week hoorden de leerlingen dat ze allemaal geslaagd waren. Aan het begin van het nieuwe schooljaar komen ze allemaal terug naar het Rijnlands om hun certificaat IB-English feestelijk in ontvangst te nemen. 

Dat iedereen uit de klas is geslaagd, daar ben ik enorm trots op”, zegt Mirjam Vijlbrief, coördinator van het IB-examen. “Het is het elfde jaar op rij dat alle RLS-TTO-leerlingen voor hun IB slaagden. Nu zijn de zes jaar tweetalig onderwijs op het Rijnlands Sassenheim echt voor hen afgerond.’ – Mirjam Vijlbrief, coördinator IB-examen Rijnlands Lyceum Sassenheim

Geldig over de hele wereld

Het certificaat is niet van het Rijnlands zelf, maar van de International Baccalaureate Organisation, de organisatie die het Engelse IB examen afneemt. De IBO is het Ministerie van Onderwijs voor internationale scholen over de hele wereld, het certificaat heeft dan ook wereldwijd aanzien.


Reacties