Allerzielen in ’t Licht in Voorhout

Allerzielen in ’t Licht in Voorhout Foto: Werkgroep Allerzielen

Zaterdagavond 2 november is iedereen welkom in Voorhout tijdens Allerzielen in ’t Licht. Er zijn verschillende activiteiten voor volwassenen en kinderen om overledenen op gepaste wijze te herdenken.

Allerzielen in ’t Licht is van 18:30 tot 21:00 op en rond de begraafplaats aan de Herenstraat. Ieder jaar trekt het programma honderden bezoekers naar het dorp en ook dit jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

Allerzielen in ’t Licht 2019

19:00 – 20:00 Gebedsviering in de Bartholomeuskerk
Vanaf 20:00 zegent diaken Lamberts graven en urnen op de begraafplaats
21:00 ritueel van het verbranden van de brieven 

De gehele avond zijn de graven en urnenmuur verlicht met kaarsen, er is alle tijd voor een gesprek en er klinkt muziek. Bezoekers kunnen een bloembol planten of een brief schrijven aan hun overleden dierbare.

Ook de aangrenzende protestantse begraafplaats is de hele avond verlicht. De kerk van de Protestante Gemeente opent de deuren voor bezinning en gebed en er wordt op het orgel gespeeld. 

Kinderprogramma

Omdat kinderen op hun eigen manier herdenken, zijn er voor hen eigen activiteiten. Zoals het luisteren naar verhalen en op een creatieve of actieve manier herdenken door het planten van een bol in het bloemenhart en het aansteken van een kaarsje. Kinderen van 6 tot 12 jaar zijn welkom in De Roef (naast de kerk) van 19:00 tot 20:00 uur.

 


Reacties