Andreasschool toont gevolgen lerarentekort

De Andreasschool was de eerste in Teylingen die bekendmaakte dat ze gesloten waren tijdens de lerarenstaking. Een deel van het team is vandaag in Amsterdam om aandacht te vragen voor het lerarentekort. Via een video schetsen ze een beeld hoe dringend het tekort nu al is.

Via een brief aan ouders laat de school weten dat het lerarentekort de school nu al raakt en dat ze zich zorgen maken over de toekomst. 

Wij zetten alles op alles om goed onderwijs te garanderen. In de praktijk hebben wij dit schooljaar al een aantal keren ervaren dat er gewoonweg geen (inval)leerkracht beschikbaar is en dit heeft consequenties binnen onze hele school.

Wij zijn volop bezig met het bedenken van creatieve plannen om goed onderwijs te blijven garanderen, om vooruit te kijken en om zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen om het onderwijs in te gaan. Hierbij kunt u denken aan het investeren in zij-instromers, eindejaarstudenten van de Pabo en mensen met een onderwijsbevoegdheid (of ambitie) de school in te halen. Laten zien hoe waardevol, mooi en urgent het (basis)onderwijs is.

Maar ook met creatieve plannen en vooruitziende blik raakt het lerarentekort ons in de praktijk. Wij zijn flexibel, maar ook flexibiliteit kent zijn beperkingen.  – De Andreasschool  

 

De leraren en leerlingen maakten de video om de boodschap van de leraren kracht bij te zetten en om te laten zien dat het écht tijd is dat het kabinet structureel gaat investeren in het onderwijs.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties