Anja Jansze bij Nationale Tulpendag op de Dam

Anja Jansze bij Nationale Tulpendag op de Dam  Foto: Nienke Ringersma

Onze plaatselijke ondernemer Anja Jansze van De Tulperij in Voorhout is mede organisator van de Nationale Tulpendag op de Dam in Amsterdam op zaterdag 19 januari. Sinds maart 2018 zit zij in het bestuur van Tulpen Promotie Nederland.


- Lees verder onder deze advertentie -

Al een aantal jaren ging Anja Jansze met haar man elke 3e zaterdag in januari naar de Nationale Tulpendag in Amsterdam.

“Het is zo leuk om te zien hoe blij mensen van tulpen worden”, aldus Jansze.” Als je op die dag in de stad loopt, zie je vele mensen met een tasje geplukte tulpen lopen”.

De Tulperij en Flower Power

Naast het promoten van de tulpen in de Bollenstreek samen met haar man Daan d.m.v. educatieve rondleidingen op het bedrijf, vond Jansze het leuk om haar vleugels uit te slaan en landelijk betrokken te raken bij de promotie van tulpen. De Nationale Tulpendag is voor Jansze het teken dat de lente er bijna aankomt en dat betekent dat De Tulperij ook weer open gaat. Een heerlijke tijd met veel kleur, gezelligheid en altijd blije mensen. Dit jaar is het thema Flower Power. In samenwerking met Van Kesteren Schilders is Anja een caravan aan het pimpen in Retro stijl voor een fotomoment bij De Tulperij. Vanaf 25 maart gaan ze weer open.

Veel vrijwilligers

De Tulpenpluktuin in Amsterdam wordt aangelegd namens alle tulpenkwekers uit Noord- en Zuid-Holland. Vele vrijwilligers uit het vak komen helpen om er een mooi festijn van te maken. Dus zaterdag zal je veel Bollenstrekers in Amsterdam vinden! Ook hier is het thema Flower power, dat tot uiting komt in het ontwerp van de pluktuin en de VIP ruimte. De tulpen die nodig zijn voor de aankleding van de VIP ruimte zijn afkomstig van Frans en Jan van der Slot uit Voorhout

Tulpen uit Amsterdam

Voor wie de ‘flowerpower’ en het verbindende effect van de tulp wil ervaren, is de Dam op Nationale Tulpendag ‘the place to be’. Mensen met verschillende achtergronden en nationaliteiten komen naar dit typisch Hollandse lentefeest. In totaal kunnen zo’n 200.000 (!) tulpen geplukt worden die thuis voor een vrolijk lentegevoel zorgen. Voordat de pluktuin opengaat, is de immense bloemenzee te bewonderen vanaf een speciale kijkersbrug. Om 13.00 uur zal Quinty Trustfull de tuin officieel openen met de Tulpenprinses Flora Munster en Arjan Smit, de voorzitter van TPN. Daarna mag het publiek naar binnen om een bosje van 20 tulpen te plukken. Naar verwachting is de pluktuin tot 17.00 uur geopend (op=op).

Kijk voor meer informatie op www.Tulpentijd.nl


Reacties