Asbest van brand Akervoorderlaan wordt opgeruimd

Asbest van brand Akervoorderlaan wordt opgeruimd Foto: Misign- InTeylingen

Woensdag zijn gespecialiseerde partijen al gestart met het opruimen van vrijgekomen asbestdeeltjes na de brand aan de Akervoorderlaan in Lisse. Het schoonmaken zal enkele dagen duren.

De openbare wegen zijn woensdag schoongemaakt en toen stonden er ook verschillende autowasstraten rondom het gebied van de brand om te voorkomen dat de asbestdeeltjes verder zouden verspreiden via voertuigen.

Opritten omwonenden opgeschoond

De Akervoorderlaan is opgeruimd en donderdag 3 oktober worden de opritten aan deze straat schoongemaakt tot aan de deur. Er is inmiddels bekend dat er geen asbest is aangetroffen in omliggende woonwijken.

Schoonmaken en controles

Na de Akervoorderlaan kijkt het bedrijf ter plaatse hoe ze het gebied verder saneren en hoeveel tijd dit in beslag gaat nemen. Bij het schoonmaken verwijderen ze asbest en wordt eventueel brandafval meegenomen. Na de schoonmaak komt een ander bedrijf controleren of het goed is uitgevoerd.

Brief van de gemeente

De gemeente laat weten dat betrokkenen worden geïnformeerd over opruimwerkzaamheden. Omwonenden en bewoners waar wel asbest is gevonden, hebben woensdag 2 oktober een brief ontvangen met informatie over het opruimen. 

 


Reacties