Asbesthoudend gebied kleiner geworden

Asbesthoudend gebied kleiner geworden Foto: Misign - InTeylingen

Er is eind vorige week een tweede onderzoek uitgevoerd naar de verspreiding van asbest na de grote brand aan de Akervoorderlaan. Twee gespecialiseerde bedrijven konden constateren dat het asbesthoudend gebied een stuk kleiner is geworden.

Vorige week werd al bekend dat er geen asbest aangetroffen was in de woonwijken. Een deel van het gebied is vorige week schoongemaakt, waarbij de Akervoorderlaan en de opritten van de huizen inmiddels asbestvrij zijn. Bij controles van zowel het saneringsbedrijf als een tweede controleerde partij, bleek dat in een groot deel van het eerder aangegeven gebied geen asbest werd aangetroffen.

Nieuw asbestgebied

Het nieuwe asbestgebied beperkt zich nu tot de plaats van de brand aan de Akervoorderlaan en minder dan een kilometer in zuidwestelijke richting over de velden.

De gemeente Teylingen heeft het aangegeven in dit kaartje: 

Afbeelding via de Gemeente Teylingen

Samenkomen

Er was vrijdag 4 oktober een inloop voor bewoners en ondernemers uit het asbesthoudend gebied. Zij konden vragen stellen aan het sneerbedrijf, de Omgevingsdienst West Holland, de brandweer, de GGD en de gemeente. De burgemeesters van Teylingen en Lisse waren ook aanwezig.

 


Reacties