Audi Sport contracteert Niels Langeveld in FIA WTCR

Audi Sport contracteert Niels Langeveld in FIA WTCR

Voor Niels Langeveld uit Sassenheim komt een lang gekoesterde droom uit. Na twee ijzersterke seizoenen in de ADAC TCR Germany, waarin hij Audi de eerste zege in TCR Germany bezorgde, contracteert Audi Sport customer racing Langeveld nu voor deelname aan de sterkste toerwagen competitie ter wereld, het FIA WTCR.


- Lees verder onder deze advertentie -

Veel indruk gemaakt

Niels Langeveld werd afgelopen maand tot zijn verrassing benaderd door Audi Sport. Zijn resultaten in de ADAC TCR Germany hadden dermate veel indruk gemaakt dat Audi de Nederlander een fantastisch voorstel deed.

 "Ze boden me een contract aan als Audi Sport coureur in het FIA WTCR, presented by Oscaro. Dat heb ik uiteraard met beide handen aangegrepen, nu is autoracen dus mijn vaste baan. Mijn wereld is opeens veranderd, dit is echt een fantastische waardering voor mijn prestaties van de afgelopen jaren!" lacht Langeveld.

Komend seizoen racet Langeveld bij Comtoyou Racing Team Audi Sport, met als teamgenoot de ervaren Frederic Vervisch. Zij zullen beide de voor Langeveld al bekende Audi RS3 LMS besturen.

 "Elk merk zet vier auto's in, de twee andere Audi racewagens worden bestuurd door Jean-Karl Vernay en Gordon Shedden en worden ingezet door het Leopard Racing Team Audi Sport. Beide coureurs hebben een indrukwekkende staat van dienst in toerwagens. Dat geldt trouwens überhaupt voor het FIA WTCR, hier rijden echt de allerbeste toerwagen coureurs en het is een geweldig gevoel dat ik nu tegen hen mag strijden."

11 jaar autosport

Met deze stap is Niels Langeveld na 11 jaar autosport beland op het niveau waar hij als kind van droomde. Dat begon met het spelen van TOCA op de spelcomputer en kreeg echt vorm toen Langeveld in 2008 deelnam aan de Suzuki Swift Cup. In 2010 werd hij kampioen in de Swift Cup en vervolgens liet de Sassenheimer in elke klasse waarin hij uitkwam zien dat hij kan meestrijden voor de titel. In 2012 werd hij kampioen in de Renault Clio Cup Nederland, in 2015 in de Renault Clio Cup Benelux. Dat hij ook op Europees niveau tot de top behoort liet Langeveld in 2016 zien in de SEAT Leon Eurocup, waar hij in het sterke veld meteen het eerste jaar kampioen werd.

Eigen programma bij RTL7

Vanaf zondag 17 februari komt Niels Langeveld op RTL7 met een eigen tv-programma, waarin hij laat zien wat er allemaal komt kijken bij een carrière in de autosport.

“Ik neem de kijker mee in mijn afgelopen seizoen in de TCR Germany. Een unieke blik achter de schermen!”, belooft Langeveld.  

Niels Langeveld staat aan het begin van een fantastische nieuwe uitdaging, die het hoogtepunt is van zijn autosportcarrière tot nu toe.

"Ik wil iedereen die mij de gehele weg hiernaar toe gesteund heeft bedanken voor hun vertrouwen in mij. De mensen om mij heen weten hoezeer ik hen waardeer, het is een bijzonder gevoel te weten dat zij in mij geloven en het is juist daarom fantastisch dat Audi Sport mij deze unieke kans biedt. Ik weet zeker dat ik mooie dingen kan laten zien. Nu ga ik mij voorbereiden op de eerste testen in de Audi RS3 LMS. Op 5 april begint mijn seizoen in Marrakech, mijn doel is om daar meteen van me te laten horen", beëindigt Langeveld strijdvaardig. 


Reacties