Bericht van Burgemeester Carla Breuer aan de jongeren in Teylingen

Bericht van Burgemeester Carla Breuer aan de jongeren in Teylingen Foto: Gemeente Teylingen

De afgelopen weken heeft burgemeester Carla Breuer, middels online brieven, de inwoners van Teylingen een hart onder de riem gestoken. Ditmaal richt zij zich tot de jongere inwoners van Sassenheim, Voorhout en Warmond. 

Beste jongeren in Teylingen,

Daar zit je dan, al 3 weken thuis. Het leek misschien even leuk: niet naar school. Maar dat begint misschien wel te vervelen: je mist je klasgenoten en het geklets in de pauzes. Misschien had je verwacht – of gehoopt zelfs – dat de school deze week weer zou beginnen. Dat duurt nog tot na de meivakantie, weten we inmiddels. Dus je moet nog even geduld hebben… Ook het eindexamen verloopt anders: die leerlingen wens ik veel succes met de schoolexamens!

Ik ben benieuwd hoe het met jullie gaat! Daarom doe ik binnenkort een livesessie op instagram. Hoe hou jij het leuk in deze rare tijd? Waar loop je tegenaan? Of misschien heb je zelf een brandende vraag... Volg me alvast op Instagram via @carlabreuer, dan laat ik weten wanneer de sessie is. Eventueel vind je me ook op Facebook. En je kunt natuurlijk mailen: c.breuer@teylingen.nl. Ik geef persoonlijk antwoord!

Ik kan mij voorstellen dat het onwennig is. Je bent veel thuis met je ouder(s). Misschien zijn ze wat gestrest: vanuit huis werken is nou eenmaal anders dan op kantoor. Niet zo gek toch? Jij moest ook wennen aan je online lessen! Of misschien hebben ze minder te doen, waardoor ze zich meer met jou bemoeien. Ik hoop dat jullie een beetje geduld hebben met elkaar.

Veel activiteiten zijn weggevallen: voetbaltraining, dansles, de korfbalwedstrijd... Je teveel aan energie kun je hooguit kwijt met een rondje hardlopen of een workout in de woonkamer. ik denk dat dit minder leuk is dan je uitleven met je teamgenoten…

Ook feestjes gaan niet door en je mag niet samen chillen in het park. Als je anderen wilt zien, is 3 het maximum. En dan geldt ook die 1,5 meter afstand, dat voelt misschien ongemakkelijk. Maar het is wel belangrijk natuurlijk: ook jij kunt ziek worden en vervolgens anderen besmetten. Doe het dus echt, voor je eigen gezondheid en de gezondheid van de ander.

Gelukkig is jouw generatie het gewend om online verbonden te zijn, zo ben je toch een beetje bij elkaar. Verder kun je thuis natuurlijk van alles doen: Netflixen, lezen, old school spelletjes doen met de familie, je kamer anders indelen. Sommige jongeren doen acties voor het goede doel, geweldig! Het toont hoe betrokken jullie zijn.

Ik wil jullie een groot compliment geven, want eigenlijk hoor ik jullie nauwelijks klagen. De meeste jongeren lijken zich goed aan te passen. Volgens mij begrijpen jullie heel goed wat er aan de hand is en nemen jullie verantwoordelijkheid. Je moet er toch niet aan denken dat je opa of de oude buurvrouw in het ziekenhuis belandt?!

We zitten met z’n allen in een bijzondere situatie. Bedenk dat je zelf kunt kiezen hoe je ermee omgaat. Hoe je je opstelt tegenover anderen. Hoe je je ‘extra’ tijd besteedt. Misschien kun je jezelf de vraag stellen: hoe wil ik terugkijken op deze periode?

Ik hoop voor jou (en voor ons allemaal) dat deze situatie snel voorbij gaat. Dat we elkaar binnenkort gewoon weer kunnen opzoeken. Tot die tijd moet je nog even je best doen om je aan de regels te houden. Maak het binnen de mogelijkheden zo leuk mogelijk voor jezelf en voor anderen. Hopelijk spreek ik je via de sociale media of de mail. Dank je wel alvast en hou moed!

Burgemeester Carla G.J. Breuer

Lees hier de andere berichten van Burgemeester Carla Breuer. 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties