Bericht van burgemeester Carla Breuer aan de ondernemers van Teylingen

Bericht van burgemeester Carla Breuer aan de ondernemers van Teylingen Foto: Gemeente Teylingen

De afgelopen weken heeft burgemeester Carla Breuer, middels online brieven, de inwoners van Teylingen een hart onder de riem gestoken. Ditmaal richt zij zich tot de ondernemers van Sassenheim, Voorhout en Warmond. 

Beste ondernemers in Teylingen,

U bent gewend om de handen uit de mouwen te steken. Bij veel ondernemers in verschillende sectoren is dat helaas niet mogelijk, op dit moment. Bij andere bedrijven gaan de zaken wel door, al is het soms met aanpassingen en onzekerheden voor de toekomst. Toch ervaar ik bij de ondernemers in Teylingen vooral begrip: u beseft dat gezondheid en het algemeen belang nu voorgaan. Dat is bewonderenswaardig en daarom wil ik u een hart onder de riem steken.

Wanneer de maatregelen straks worden versoepeld, is alles niet zomaar terug bij het oude. We werken toe naar een andere samenleving – en een andere economie – waarin 1,5 meter afstand de nieuwe norm wordt. Dit stelt u ongetwijfeld voor behoorlijke uitdagingen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat u ook weer oplossingen vindt. Flexibiliteit en creativiteit zijn eigenschappen waarover u hebt bewezen te beschikken.

Misschien maakt u zich zorgen over de gevolgen voor uw bedrijf, of ligt u er ’s nachts van wakker. Ongetwijfeld denkt u veel na over de stappen die nodig zijn om uw onderneming door deze periode heen te loodsen. Wethouder Marlies Volten van economische zaken en ik houden digitaal contact met ondernemersverenigingen en individuele ondernemers.

Ondertussen steunen wij vanzelfsprekend onze lokale bedrijven ook op de meest directe manier: door boodschappen en andere aankopen in onze eigen dorpen te doen. Ook onze inwoners moedigen we daartoe aan, met de campagne ‘koop lokaal’. Als ondernemer doet u dit ongetwijfeld al waar mogelijk – ik hoef u niet uit te leggen wat dit kan opleveren.

Ik wens u veel kracht en wijsheid toe in deze tijd. Wij zien dat het een lastige periode is, zeker voor u. Ik hoop van harte dat u er doorheen komt en straks met hernieuwde energie weer aan de slag kunt.

Met vriendelijke groet,

Carla G.J. Breuer, burgemeester

Lees hier de andere berichten van Burgemeester Carla Breuer.


Reacties