Bewoners kiezen favoriete speeltuinontwerp

Bewoners kiezen favoriete speeltuinontwerp Foto: Pixabay

Van het voorjaar maakte gemeente Teylingen bekend dat ze vier speeltuinen gingen verbeteren met input van de bewoners. Zij konden stemmen op hun favoriete ontwerp. De stemmen zijn geteld en de speeltuinontwerpen zijn gekozen.

Met wensen en input van de bewoners, maakte een leverancier van speeltoestellen verschillende ontwerpen. Door online te stemmen konden bewoners zelf hun favoriete speeltuin kiezen. In totaal brachten 432 inwoners een stem uit. 

Foeliezoom – Voorhout

Met 53 stemmen wordt op de Foeliezoom in Voorhout het ontwerp ‘het klimnet’ gerealiseerd. Een nipte winst, de andere ontwerpen voor deze locatie kregen 52 en 19 stemmen.

Griegplantsoen – Voorhout

Op het Griegplantsoen komt ‘de tulp’ die 35 stemmen kreeg. Dit idee won van de 31 en 25 stemmen voor de andere twee ontwerpen.

 

Postkoets – Sassenheim

Ontwerp ‘de Boskever’ won met 50 stemmen van de andere twee opties voor de Postkoest die 41 en 12 stemmen kregen.

 

Willem Warnaarlaan – Sassenheim

Voor de Willem Warnaarlaan was ‘klim en brug’ duidelijke favoriet: hij kreeg 55 stemmen, tegenover 33 en 26 voor de andere ontwerpen.

 

De gemeente gaat nu aan de slag met de renovatie van de vier speelplekken. De bedoeling is om de vernieuwde speeltuinen voor april 2020 te openen.

De gemeente Teylingen zet zich in voor een woonomgeving waar kinderen op een prettige manier kunnen spelen. Dit betekent dat speelplekken veilig, aantrekkelijk, uitdagend, toegankelijk en vooral heel leuk moeten zijn. Binnenkort worden de speelplekken aan de Foeliezoom, Postkoets, Willem Warnaarlaan en het Griegplantsoen gerenoveerd. Daarna volgen andere speelplaatsen. Hiervoor kijkt de gemeente naar de leeftijd, schade en slijtage van de speeltoestellen.’ – Gemeente Teylingen


Reacties