Bewoners Vogelenbuurt zijn er in deze tijd voor elkaar

Bewoners Vogelenbuurt zijn er in deze tijd voor elkaar Foto: Rita Nieuwenhuis

Marion Schenk en Colinda Voskuil hebben samen het initiatief genomen om in hun buurt te kijken welke mensen hulp nodig hebben als het gaat om boodschappen doen of gewoon om af en toe een praatje te maken. Samen met andere behulpzame bewoners van de vogelenbuurt hebben ze een bereikbaarheidsdienst opgezet. 

Door het coronavirus durven of kunnen veel oudere bewoners van deze buurt in Sassenheim de deur niet uit. Op deze manier worden de mensen goed in de gaten door vrijwilligers uit hun straat. Door een  bereikbaarheidsdienst in te stellen kunnen buurtbewoners altijd contact opnemen met een buurtvrijwilliger.

We houden afstand, maken een praatje aan de deur of bellen even. Dat heeft tot veel lieve reacties geleid, zowel om aan te geven dat men het waardeert, maar er zijn ook duidelijke hulpvragen. - Rita Nieuwenhuis

Buurtbewoners hebben groene en rode vellen gekregen die ze voor het raam kunnen zetten. Daarmee geven ze aan of er wel of geen hulp nodig is. De vrijwilligers brengen af en toe iets gezelligs rond, zoals een bosje tulpen of zelf gebakken cake.

Iedereen is enthousiast en zo houden we elkaar op de been. We gaan dit uiteraard doorzetten tot iedereen weer veilig de straat op kan.

De Vogelenbuurt is de wijk vanaf de Willem-Warnaarlaan (korte en lange stuk) tot en met de 3e Poellaan.

Vogelenbuurt_Sassenheim


Reacties