Bibliotheek organiseert online interviews met schrijvers

Bibliotheek organiseert online interviews met schrijvers Foto: Probiblio

Vanaf donderdag 21 mei start Ontmoet Schrijvers Online, een wekelijkse serie online interviews met schrijvers, georganiseerd door bibliotheken en Probiblio.

Momenteel kunnen schrijvers niet fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. Ontmoet Schrijvers Online is hier een mooi alternatief voor.

Gedurende zeven weken kan het publiek verschillende schrijvers via een webinar ontmoeten en vragen stellen. Elke week organiseert een andere bibliotheek uit Zuid-Holland Ontmoet Schrijvers Online waarbij het eerste half uur een lokale interviewer een gesprek voert met de schrijver. Vervolgens hebben de deelnemers van Ontmoet Schrijvers Online een half uur de tijd om hun eigen vragen te stellen.

Op 11 juni is schrijfster Marijke Schermer aan de beurt. Zij wordt geïnterviewd door Ivan Borghstijn. Ontmoet Schrijvers Online van 11 juni met Marijke Schermer is een samenwerking tussen Grimbergen Boeken en de Bibliotheek Bollenstreek. In onderstaande tabel vind je de volledige planning. 

Datum

Schrijver

Aanmelden

21 mei

Alex Boogers

Aanmelden

28-mei

Paulien Cornelisse

Aanmelden

4-jun

Splinter Chabot

Aanmelden

11-jun

Marijke Schermer

Aanmelden

18-jun

Suzanna Jansen

Aanmelden

25-jun

Eva Vriend (gevraagd)

Aanmelden

2-jul

Esther Gerritsen

Aanmelden

Iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur via het Goto webinar systeem van de Koninklijke Bibliotheek.


Reacties